}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

“Συνέλθετε κ.Πάγκαλε”! Ο σάλος για τον “ανύπαρκτο Στόλο” συνεχίζεται!


pagalos_stolos

Του Κωνσταντίνου  Φράγκου

Αντί προλόγου θα χρησιμοποιήσω ένα αριστούργημα (ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ, 1931) του μεγάλου Αλεξανδρινού αφιερωμένο στον κορυφαίο Έλληνα Πολιτικό κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις, πηαίνοντάς την,

γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντας την

στων σχέσεων και των συναναστροφών

την καθημερινήν ανοησία,

ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Ο. κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αποτυχών πολιτικός, βλάψας τα μάλα τη Χώρα από όποιον τομέα την υπηρέτησε, ραδιενεργό κατάλοιπο όλου αυτού του πολιτικού πολτού που την κυβέρνησε επί μακρόν και μας οδήγησε στη σημερινή ανυποληψία και απώλεια εθνικής κυριαρχίας, πάσχει από το σύνδρομο της στέρησης Εξουσίας και επιζητεί την δημοσιότητα την οποία κερδίζει γιατί εκτοξεύει παραδοξολογίες και μπαρούφες που προκαλούν ευτράπελα σχόλια.
Προχθές βράδυ (13-06) έπεσε θύμα της παγίδας που του έστησε ο κ. Α. Παπαχελάς για να μιλήσει περί του θέματος του φιάσκου των Υμίων. Αν ο κ. Θ. Π. διατηρούσε ίχνη του άλλοτε υψηλού IQ του, που δεν του χρησίμευε σε τίποτε στον πολιτικό του βίο, θα είχε αντιληφθεί ότι για θέματα που, κυριολεκτικά, τα έχει σκατώσει θα έπρεπε να τηρεί σιγή ιχθύος. Και είναι πολλά. 

Μίλησε για την τραγωδία των Υμίων στην οποία υπήρξε ένας των βασικότερων αυτουργών του εθνικού εξευτελισμού ομού μετά του κ. Κων. Σημίτη, του Βραχέως, του μακαρίτη ΥΕΘΑ Μάκη Αρσένη (ο οποίος κηδεύθηκε πρόσφατα με τιμές εθνικού ήρωα από την Αριστερή Κυβέρνηση της Αξιοκρατίας)  καθώς και της Στρατιωτικής Ηγεσίας, δευτερευόντως, «Απεκάλυψε» τώρα, τόσο όψιμα, ο τότε ΥΠΕΞ Θ.Π., όπως του είχε εκμυστηρευτεί ο τότε Αμερικάνος ΥΦΥΠΕΞ Χολμπρουκ (έτερος μακαρίτης) ότι   δύο ειδικά αμερικάνικα σκάφη πλέοντα στο Αιγαίο θα «τύφλωναν» τα Ελληνικά οπλικά συστήματα οπότε οι βολές τους θα ήταν ανεπιτυχείς. Μίλησε και για ανυπαρξία Στόλου (μέγα ψεύδος) χωρίς να ευλαβείται τις μνήμες των τριών ηρωικών αξιωματικών του Ναυτικού τους οποίους οδήγησε στην απώλεια ο άθλιος χειρισμός του θέματος από την Ηγεσία.
Λησμόνησε ότι αντί ν’ αγωνιά και να συμμετέχει στα πολεμικά Συμβούλια έτρεχε στο MEGA για να συνεντευξιασθεί με τον κ. Χατζηνικολάου μπουρδολογών. 
Μετά, όντας το Νο 2 της Κυβέρνησης, άφησε τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, τον Bραχύ, να δηλώσει ότι υπήρξε «έλλειμμα δύναμης» και να ευχαριστεί τους Αμερικανούς (!) ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.
Να παραιτηθεί γιατί η Κυβέρνηση ήταν ανίκανη και ανεπαρκής. Ούτε ίδρωσε, καν, το ους του για το έλλειμμα δυνάμεως ώστε ν’ απαιτήσει  από τον Πρωθυπουργό ν’ απομακρύνει πάραυτα τον υπεύθυνο ΥΕΘΑ, ο οποίος κατά κοινή ομολογία, ουδέν είχε πράξει επί 3ετία για τις ΕΔ πλην της διακηρύξεως ενός θολού ενιαίου αμυντικού δόγματος, με την Κύπρο, πραγματικός πομφόλυγας, μη εφαρμοστέο (Υπήρξε πυροτέχνημα ομολογεί αργότερα ο Κύπριος ΥΕΘΑ  κ. Παπακώστας 30/09/08). Αντίθετα του παρέτειναν τη θητεία επί 8 μήνες. Έβλεπε τον Πρωθυπουργό να δανείζεται ασυστόλως, να διαθέτει πακτωλούς χρημάτων στους Ακό Γιαννους για αμφιλεγόμενους ή άχρηστους εξοπλισμούς, ν’ απολαμβάνει τις τσίκνες, του μεγάλου φαγοποτιού, εν ονόματι της αποτροπής, και να μην συγκινείται. Ήταν το μέλι της εξουσίας. Έβαζε υπογραφές προμηθειών δισεκατομμυρίων (δανεικών) στο ΚΥΣΕΑ ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο τα όπλα αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το αφήγημα Χολμπρουκ.! Παραδοξολογώ;
Επί μια εικοσαετία ουδέποτε αναφέρθηκε στις ευθύνες Αρσένη (μακαρίτης) και στις αποκαλύψεις Χολμπρουκ (μακαρίτης). Τους άφησε να πεθάνουν και μετά…
Και δεν φθάνει αυτό. Μετά ένα χρόνο από το φιάσκο, για να ολοκληρωθεί η τραγωδία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης υπέγραψε ομού με τον λαμπρό Πρωθυπουργό και τους Τούρκους ομόλογους κ. Ντεμιρέλ και Γιλμάζ την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης (υπό το βλέμμα της Αμερικανίδος ΥΠΕΞ κ. Ολμπράιτ και του κ. Χολμπρουκ) με την οποία αναγνωρίζονταν στην Τουρκία κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο!
Απέλθετε* κ. Πάγκαλε, μην ομιλείτε. Εκτίθεσθε περισσότερο.
Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/τγος Ε.Α – Αναλυτής Αμυντικών θεμάτων – Συγγραφέας –DΕΑ Πανεπ. PARIS I στην Πολιτική Άμυνας.  
    
* “Τοις νέοις και τοις παραγινωμένοις” κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν.

 http://www.militaire.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει