}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματίζεται απο δύο βασικούς παράγοντες, την ΦΥΛΗ και 
την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Λεγοντας ''φυλή'', εννοούμε την ''καταγωγή''- ότι πρέπει δηλαδή τα άτομα του Εθνους να έχουν κοινή καταγωγή. Δεν αρκεί να έχουν 
τα άτομα ''συνειδηση''περί κοινής καταγωγής. 
Δεν αρκεί δηλ.να πιστεύουν στην κοινή τους καταγωγή, αλλά να έχουν πράγματι κοινή καταγωγή. Διότι ΜΟΝΟΝ η κοινή καταγωγή-η κοινή ''φυλετική υπαγωγή''- συνεπάγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικούς χαρακτήρες, άρα κοινά πνευματικά στοιχεία.  Όταν υπάρχει κοινή καταγωγή, τότε υπάρχουν κατά το μάλλον ή ήττον κοινή γλώσσα, κοινός πολιτισμός, κοινή θρησκεία, κοινά ήθη, κοινή ιστορία.
Αυτά τα δευτερογενή στοιχεία δεν αποτελούν, το καθένα ξεχωριστά, απαραίτητο στοιχείο συγκροτήσεως Έθνους. Εν τούτοις όλα αυτάόταν συνυπάρχουν,συντελούν στην συνοχή της κοινότητος, στην δημιουργία δηλ. ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ - του δευτέρου παράγοντος συγκροτήσεως του ΕΘΝΟΥΣ. 
ΈΘΝΟΣ είναι επομένως ο ομοειδής φυλετικώς λαός, που έχει συνείδηση της υπάρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: https://ethnegertirio.blogspot.gr/ και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει