}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία!

Image result for χρεωκοπία, κομματα
Ο τόπος μας είναι ονειρώδης και κατέστη αβίωτος. Η ελληνική ιδιοσυγκρασία, σύμφυτη με την αισιοδοξία, έχει αλλοιωθεί σε βαθμό που να μην μπορεί κάποιος να την αναγνωρίσει! Οι μαύρες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον έχουν πάρει τη θέση των ατομικών και συλλογικών επιδιώξεων. Ουδέν αποτέλεσμα άνευ αιτίου. Ο απαράβατος φυσικός νόμος ισχύει και για την οικτρή κατάσταση της Ελλάδας.
Κάποιος ευθύνεται για την ανοιχτή πληγή του έθνους. Δεν συνέβη από... μόνη της. Η κρίση και η παρακμή μπορούν να περιγραφούν με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα.
Από το σύνολο των πρωταγωνιστών του ελληνικού δράματος, το κοινό περί δικαίου αίσθημα έχει ξεχωρίσει τους βασικούς: κόμματα και ΜΜΕ επί δεκαετίες μεταχειρίστηκαν με δεξιοτεχνία όλες τις τεχνικές παραπλάνησης και χειραγώγησης των συνειδήσεων, για ίδιον όφελος. Τα κίνητρά τους ήταν ποταπά - ακριβώς όπως οι πράξεις τους. Διοργάνωσαν ένα συλλογικό «ράλι» προς τα κάτω για να ανέλθουν δίχως να το αξίζουν στην κοινωνική και την οικονομική κλίμακα.
Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σε αποκαλυπτικό άρθρο της αναφέρθηκε στη μεθοδολογία των κομμάτων και των ΜΜΕ που δημιούργησαν, μαζί με στελέχη τραπεζών, ένα κλειστό, αλληλοτροφοδοτούμενο κύκλωμα διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας και της κοινής γνώμης αλλά και διοχέτευσης του χρήματος των αποταμιευτών στον πίθο των Δαναΐδων των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οπως ανέφερε η εφημερίδα μας, «τα αμαρτωλά δάνεια και οι ευκολίες σε βαρόνους του τύπου φτάνουν στα 900.000.000 ευρώ. Το 50% έως 90% είναι ακάλυπτο και φορτώνεται στις ανακεφαλαιοποιήσεις».
Μαζί με τα δανεικά κι αγύριστα των καναλιών οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το άφθονο χρήμα που πήραν τα κόμματα «με κρατική εξασφάλιση»!
Η απλή ανάγνωση των ποσών αλλά και των έωλων και προσχηματικών αιτιολογιών χορήγησης υπέρογκων δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ δύναται να εξοργίσει τους πολίτες, που από το 2010 καλούνται να πληρώσουν το κόστος της ευζωΐας και των τρομερών συνεπειών των πράξεων μιας δράκας επιτήδειων και αφερέγγυων προσώπων, που έζησαν θυσιάζοντας τις ζωές των άλλων.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: https://ethnegertirio.blogspot.gr/ και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει