}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Θράκη: Πονηρά και επικίνδυνα παιχνίδια των τουρκοφρόνων

Επίδειξη δύναμης της Άγκυρας ή αναζήτηση χρήσιμων ηλιθίων για τα σχέδια της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα; 
Οι σιτιζόμενοι του τουρκικού προξενείου περίμεναν το αποτέλεσμα του πραξικοπήματος για να δηλώσουν πίστη και υποταγή στον "σουλτάνο"... 
Παρέλαση πρακτόρων με θεατή το κράτος των Αθηνών...  


"Όχι στο πραξικόπημα, ναι στον ισλαμοφασισμό", ήταν το μήνυμα που έστειλαν από την Θράκη οι μισθοδοτούμενοι από την Τουρκία 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, δυο από τις ακραίες οργανώσεις στον χώρο της μειονότητας και το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ οργανώνουν διαδήλωση εναντίον των πραξικοπηματιών στην Τουρκία, το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Με τρόπο που δίνεται η εντύπωση ότι η Θράκη αποτελεί την… συνέχεια του τουρκικού κράτους.

Η κοινή ανακοίνωση υπογράφεται από το ΚΙΕΦ, την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) και τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν για να εκφράσουν την αντίδραση τους για τις «αποτρόπαιες και προδοτικές πράξεις» των αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα. Στην συνέχεια γίνεται προσκλητήριο για νέα συγκέντρωση έξω από το Γενικό Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να εκφρασθεί η συμπαράσταση προς την «νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησης της Τουρκίας».

Είναι βεβαίως εντυπωσιακό ότι και οι τρεις οργανώσεις περίμεναν να καθαρίσει το τοπίο ώστε εκ του ασφαλούς να κάνουν την παρέμβαση τους υπέρ του «νικητή» της αναμέτρησης στην Τουρκία, καθώς είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών οι οργανώσεις του τουρκισμου στην Θράκη αποτέλεσαν το «αγαπημένο παιδί» του κεμαλικου κατεστημένου, ενώ και άλλες οργανώσεις είχαν την στήριξη του Φετουλαχ Γκιουλέν.

Τουρκόψυχοι από όλοι την Θράκη συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα θέλοντας να εκφράσουν την ευαρέσκεια τους για την νίκη της ¨δημοκρατίας¨στην Τουρκία, Μεταξύ τους διακρίναμε τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ, τον δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, τον πρόεδρο της ¨Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ Κοράι Χασάν, την Περβίν Χαϊρουλλάχ της ΠΕΚΕΜ, τους πρώην βουλευτες ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζι, τον γνωστό Ιλτέρ Μέτσο από τον Εχίνο κ.α.

Όλοι αυτοί, υπενθυμίζουμε και τονίζουμε πως δείχνουν την ευαρέσκεια τους ΜΕΤΑ από την επικράτηση του Ταγίπ…

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι αντιφασιστικές οργανώσεις δεν προχώρησαν σε αντιδιαδήλωση (είναι προφανές πως οι ιδέες τους άπτονται με αυτές των τουρκοπρακτόρων), απέναντι στα σιτιζόμενα από την Άγκυρα πρακτορίδια που δρουν στην Θράκη. Δεν γνωρίζουμε εάν οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την άδεια (νομιμοποίησαν) την συγκεκριμένη διαδήλωση, όμως, σε κάθε περίπτωση, κάποιοι στην Αθήνα θα πρέπει να αναλογιστούν πως "όποιος σπέρνει ανέμους θα πρέπει να περιμένει να αντιμετωπίσει και θύελλες"...
Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αυτοί οι "ευαίσθητοι" τουρκόφρονες, δεν προχώρησαν σε διαδήλωση όταν πολιορκούνταν η Κομπάνι, ούτε όταν άρχισαν οι σφαγές των Κούρδων από τον τουρκικό στρατό στη νοτιο-ανατολική Τουρκία. Αυτή η αλα-καρτ ευαισθησία, πραγματικά "σκοτώνει". 

Μήνυμα της παράταξης πολιτών "Σπάρτακος"

Σήμερα, με αφορμή το οπερετικό πραξικόπημα στην Τουρκία, γίναμε πάλι μάρτυρες ενός απίθανου θεάτρου, όπου μια μερίδα μειονοτικών συντοπιτών μας “συμπαραστέκεται στην Μητέρα πατρίδα του”. Έτσι, μερικές δεκάδες άτομα πήγαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους εκεί 8 φυγάδες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (και όχι για να τους λυντσάρουν), ενώ πάνω από 200 άνθρωποι βρέθηκαν αργότερα στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να εκφράσουν – αυθορμήτως, εννοείται! – την συμπαράστασή τους στον Ερντογάν.

Βεβαίως μπορεί κανείς να προτιμά τον ισλαμοφασισμό από την στρατιωτική δικτατορία, η τουρκική δημοκρατική παλέτα δίνει διάφορες …επιλογές, πολύ μακρυά από την πραγματική δημοκρατία που βιώνει στην Ελλάδα*. Αλλά και η σύνολη τοπική κοινωνία μπορεί να θυμάται ποιοι λειτουργούν ως πράκτορες της γείτονος, πρωτοστατώντας σε κατά παραγγελίαν συγκεντρώσεις μίσους (πλησιάζει και η 24η Ιουλίου…). Και για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να θυμόμαστε ότι κανένας από τους εν ενεργεία βουλευτές δεν παρέστη, όπως και κανένας δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής (με την εξαίρεση του γνωστού Ριντβάν). 

Ήταν πάντως παρόντες και στις δύο συγκεντρώσεις οι τουρκομουφτήδες, οι δύο σεσημασμένοι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι δήμαρχοι Μύκης και Αρριανών, οι κεφαλές του DEB, η συκοφάντης μας στα διεθνή φόρα, πρόσωπα δηλαδή απολύτως προβλέψιμα. Όσο για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε εξόχως “εποικοδομητικός”, το θέμα είναι “για ποιόν”!
Υπάρχει μία έκφραση “μπεσλεμέ”, που σημαίνει στα τουρκικά “ταϊσμένος” . Άραγε πού μπορεί να κολλάει…

* Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής ηπιότητας, ώστε να μην παραδοθούν οι 8 αυτοί άνθρωποι στους κεφαλοκυνηγούς τους.

Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: https://ethnegertirio.blogspot.gr/ και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει