}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ορθοδοξία έλαμψε σε πομακοχώρι

Ηχηρό μήνυμα στους τουρκόφιλους μηχανισμούς έστειλε το βροντερό «παρών» πιστών από τις Θέρμες
Οι πατριώτες της Θράκης κρατούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι Αγίων Ιωακείμ και Αννης στο πομακοχώρι Θέρμες. Δεκάδες πιστοί με κάθε μέσο έδωσαν βροντερό «παρών», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους τουρκόφιλους μηχανισμούς που προσπαθούν να εξαλείψουν το ορθόδοξο στοιχείο.
Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης. Στη λειτουργία ιερούργησε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.
Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα, προσήλθαν συνολικά πάνω από 220 άτομα, με δύο λεωφορεία, τα οποία μίσθωσε η ΕΑΑΣ Ξάνθης, και πολλοί πολίτες με τα Ι.Χ. τους. Ετσι, ήχησε και πάλι η καμπάνα του ναού, άναψαν τα καντήλια των αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στη μνήμη των αγίων.

Παρόντες στον εκκλησιασμό ήταν, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμη αντιπροσωπία από το Δ΄ Σώμα Στρατού και αντιπροσωπίες στρατιωτικών μονάδων της περιοχής. «Ηταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης, δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του θρησκευτικού και του αλληλένδετου εθνικού φρονήματος των κατοίκων» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης υποστράτηγος εν αποστρατεία Γεώργιος Γεωργιάδης.

Πηγή: "δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει