}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Τρελά Σενάρια Έρχονται στα Βαλκάνια – Εδώ ο Κόσμος Καίγεται και εμείς Ασχολούμαστε με τους Καναλάρχες και τα Θρησκευτικά !!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Είναι οφθαλμοφανές ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται συνεχώς στα Δυτικά Βαλκάνια μόνο σταθερότητα δεν εμπνέει. Από την μία η κατάσταση στο Κόσοβο όπου πλέον έχουν αρχίσει να ακούγονται πιο έντονα φωνές για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ένωσης με
την Αλβανία, από την άλλη η κατάσταση στην Βοσνία Ερζεγοβίνη με την αντιπαλότητα στα ύψη με αφορμή το δημοψήφισμα του Ντόντικ για την Εθνική Ημέρα την Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, που το αποτέλεσμα του περί το 98 % κατέδειξε την τεράστια πόλωση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα πράγματα με την ισλαμιστική πολιτική Ιζεμπέκοβιτς. Μάλιστα τόσο επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση που ο Πρωθυπουργός της Σερβίας μιλάει πλέον ανοικτά για κατάσταση επικίνδυνη και περισσότερο τεταμένη ακόμα και από αυτή της εποχής του πολέμου  της Γιουγκοσλαβίας του 1990.
Έτσι, ο κ. Βούσιτς , σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, μιλάει για επικίνδυνη ένταση στα Βαλκάνια παρόμοια ή και μεγαλύτερη από τον πρόσφατο πόλεμο του 1990, κάτι για το οποίο προειδοποίησε τόσο την κ. Μέρκελ όσο και τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Ρέντσι καθώς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Σέρβος πρωθυπουργός έστειλε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα προειδοποίησης δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης .
Αναφέρει επίσης κάτι πολύ σημαντικό, ότι οι εντάσεις πυροδοτούνται από όλους αυτούς τους υπέρμαχους της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και οι οποίοι παραμονεύουν την ίδια στιγμή να στήσουν παγίδες στους γείτονες τους.  
Θεωρούμε ότι είναι γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση μεταξύ των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και όχι μόνο, είναι περισσότερο εχθρική απ’ ότι τα τελευταία 20 χρόνια. Ως κυριότερους παράγοντες αποσταθεροποίησης, μπορούμε να αναφέρουμε την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, τα Σκόπια, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Σερβία να είναι στην πρώτη γραμμή αλλά και τους υπόλοιπους Βαλκάνιους να εμπλέκονται ανά πάσα στιγμή. Ενώ τα τρελά σενάρια, όπως έχουν αναπτυχθεί από τον αναλυτή Δρ. Αθ. Δρούγο, είναι έτοιμα να εξελιχθούν ανά πάσα στιγμή. Όσο για την Ελλάδα θα λέγαμε ότι «εδώ ο κόσμος καίγεται και … », αφού ασχολούμαστε με τους καναλάρχες και τα θρησκευτικά, αντί να εξοπλιζόμαστε και να δοκιμάζουμε τα συστήματα άμυνας και ετοιμότητας της Χώρας. Βέβαια δεν ξέρουμε και αν έχει μείνει τίποτα, που να τα θυμίζει όλα αυτά  
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει