}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Προς πλήρη αποτυχία οδεύει η συμφωνία για την επανένωση στην Κύπρο λόγω δυσεπίλυτων θεμάτων - Στόχος των Τούρκων η ΑΟΖ και τα κοιτάσματα !


%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1

Σύμφωνα με τον σημερινό κυπριακό τύπο,  ούτε «ενδιάμεση συμφωνία» πρόκειται να  υπάρξει ούτε χρονοδιαγράμματα θα καθοριστούν από την κυπριακή και την τουρκική πλευρά.

Οι ασυνήθιστα  «ευχάριστες» δηλώσεις και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες μετά το πέρας της συναντήσεως  Αναστασιάδη και Ακιντζί όπως και η πρόθεση  για λύση του Κυπριακού εντός του 2016, ήταν απλά «πυροτεχνήματα».
Υπάρχουν,  με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς και του Ερντογάν,  πολλά και κυρίως  δυσεπίλυτα ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να λυθούν εις τον αιώνα τον άπαντα.
Μιλάμε για περίπου  103 ανοικτά θέματα ( συντάγματα, δημόσιοι υπάλληλοι, αποναρκοθέτηση), στα οποία οι Τούρκοι παρεμβαίνουν με ωμό τρόπο ζητώντας στην ουσία πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία επί της νήσου  .
trimeris-choris-desmeyseis
Το γεγονός αυτό δήλωσε  στους αρχηγούς των κομμάτων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης,  ενημερώνοντας τους χθες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο ίδιος τόνισε  πως δεν πρόκειται να  καταγραφούν σήμερα συγκλίσεις σε κείμενο, μετά την τριμερή με τον Γενικό Γραμματέα, που θα είναι διάρκειας 45 λεπτών.
Η ενημέρωση έγινε από 50σελιδο έγγραφο που περιέγραφε τις συγκλίσεις και αποκλίσεις σε κάθε κεφάλαιο. Σημειώνεται πως στα θέματα της οικονομίας της λύσης η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα η ψευδοκυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία στους Οργανισμούς που κάνουν τις μελέτες. Αυτό δυσκολεύει τις μελέτες για το κόστος της λύσης αλλά και για την επόμενη ημέρα.
Η ουσία όμως της όλης συνάντησης και της προσπάθειας συμφωνίας  στην Κύπρο αφορά την σπουδή των Τούρκων να την επιτύχουν ( χωρίς να δώσουν στην ουσία τίποτα) , έχοντας στόχο τα κυπριακά κοιτάσματα.
Ο  Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξη Τύπου χθες βράδυ δήλωσε πως θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι  τον Μάρτη του 2017 καθώς οι Ελληνοκύπριοι,  θα προχωρήσουν το 2017 σε εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο του Ερντογάν για την μεγαλόνησο και εάν δεν επιτευχθεί , που δεν πρόκειται, τότε θα χρησιμοποιήσουν  στρατιωτικά μέσα για να υφαρπάξουν αυτό που νομίζουν ότι τους ανήκει.
Για αυτό δεν πρέπει να αμφιβάλει τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία,  διότι μόλις πρόσφατα το έπραξαν  τόσο στο Ιράκ όσο και στην Συρία.
Για αυτό και οι γεωστρατηγικές συμμαχίες και οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδος και Κύπρου θα πρέπει  να είναι έτοιμες  ανά πάσα στιγμή, διότι οι Τούρκοι επανέρχονται ξανά μετά το καλοκαίρι του 1974.
με πληροφορίες από philenews.com



Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει