}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ούτε ένα δάκρυ για τις συντάξεις

Μίλησε στη ΔΕΘ για περικοπές μόνο στο 5% των δικαιούχων αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική

Αφού υφάρπαξε τις ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, υποσχόμενος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα πληγούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη τα ακριβώς αντίθετα και τώρα κοροϊδεύει κι από πάνω τους απομάχους της εργασίας, παρουσιάζοντας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) μια «μαγική εικόνα» για τις μειώσεις στις συντάξεις!
Μιλώντας στην 81η ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε το περασμένο Σάββατο ότι «το 90% των συνταξιούχων δεν είδε μειώσεις» και την Κυριακή ανέβασε κι άλλο το ποσοστό, δηλώνοντας ότι «το 5% του συνόλου των συνταξιούχων βλέπει μια υψηλή μείωση στις επικουρικές». Δηλαδή, εμφάνισε ως θύματα περικοπών μόνο τους συνταξιούχους που υπέστησαν σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους (περίπου 260.000 άτομα ή 10% του συνόλου), «λησμονώντας» περίπου 670.000 συνταξιούχους οι οποίοι επλήγησαν βαρύτατα από τις πρόσφατες σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό λόγω της περικοπής στα μερίσματά τους, της απώλειας του ΕΚΑΣ, της αύξησης των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ κ.λπ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αποσιώπησε ότι:
  • 120.000 συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει από τον περασμένο Ιούνιο το ΕΚΑΣ, με τις απώλειες στις αποδοχές τους να φθάνουν το 15%. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει παράλογη τη μνημονιακή υποχρέωση για κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά τελικά η δική του κυβέρνηση την έκανε πράξη.
  • 290.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου υπέστησαν από τον περασμένο Ιούνιο μειώσεις 30%-40% στα μερίσματα που λαμβάνουν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
  • 260.000 συνταξιούχοι είδαν από τον περασμένο Αύγουστο νέο «ψαλίδισμα» της σύνταξής τους, λόγω των αυξημένων εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις», την ώρα που οι επόμενοι γύροι περικοπών έχουν ήδη δρομολογηθεί με διατάξεις που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνησή του και οι οποίες με την ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν γίνει νόμος του κράτους!

Συγκεκριμένα, ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους θα επανακαθοριστούν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ, ώστε να εξοικονομηθούν 401.000.000 ευρώ και να περιοριστούν. Ετσι, άλλοι 200.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ από την 1η Ιανουαρίου 2017. Επιπλέον, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνόδευε τον νόμο Κατρούγκαλου, προϋπολόγιζε ότι το 2018 θα εξοικονομηθούν 187.000.000 ευρώ «από τη μη καταβολή αυξήσεων στους υφιστάμενους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)». Η μη καταβολή αυξήσεων στο ονομαστικό επίπεδο των συντάξεων, η οποία προβλέπεται από τον νόμο Κατρούγκαλου εφόσον αυξηθεί το ΑΕΠ, σε συνθήκες αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή θα φέρει μείωση των πραγματικών αποδοχών των συνταξιούχων.


Πηγή: "δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει