}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Πόθεν έσχες: Αριστερή κυβέρνηση με... δεξιές τσέπες!

Πόθεν έσχες: Αριστερή κυβέρνηση με... δεξιές τσέπες!

Πάμπλουτοι οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Ποιοι έχουν τις περισσότερες καταθέσεις και ποιοι τα περισσότερα ακίνητα.

Την ώρα που ο λαός βρίσκεται στα όρια της ανέχειας από τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι υπουργοί της «πρώτης φοράς Αριστερά» τρώνε με ...   χρυσά κουτάλια.

Οι δηλώσεις των πόθεν έσχες των πολιτικών, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, αποκαλύπτουν πως η πλειονότητα των υπουργών διαθέτει υψηλές καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Αρκετά από τα... γερά πορτοφόλια του υπουργικού συμβουλίου είχαν μεγάλη περιουσία πριν ασχοληθούν με την πολιτική ενώ κάποιοι άλλοι αύξησαν τις καταθέσεις τους μετά την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.
Στην κορυφή της λίστας των ζάμπλουτων υπουργών συναντάμε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη σύζυγό του Ράνια Αντωνοπούλου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Εσωτερικών κ. Όλγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Πιο αναλυτικά...
Ζάμπλουτοι Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου
Με διαφορά οι πιο πλούσιοι της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Ο πρώτος με εισόδημα 337.104 δολάρια και η δεύτερη με 161.326 ευρώ μόνο για το 2014. Ποσό 1,8 εκατ. δολάρια εισέπραξαν από πώληση ακινήτου στην Αμερική, ενώ έχουν ακόμα 4 ακίνητα. Διατηρούν χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων 241.051 δολ. και 103.711 ευρώ, αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταθέσεις 2,45 εκατ. δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιπες τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JP Morgan κ.α.) φτάνουν στα 3,14 εκατ. δολάρια!
«Ίλιγγος» από τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Κατρούγκαλου
Καταθέσεις που προκαλούν... τεταρταίο πυρετό εμφανίζουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών,Γιώργου Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος στο «πόθεν έσχες» του 2014 (χρήση 2013) δήλωσε εισοδήματα ύψους 64.750 ευρώ, με τα αντίστοιχα της συζύγου του να τιμώνται συνολικά σε 16.817 ευρώ.
Ωστόσο, ο ίδιος σε λογαριασμούς δικούς του και τις συζύγου του, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζει συνολικές καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει πουλήσει το 50% από το μερίδιό της από ένα αυτοκίνητο κυβισμού 1.699 κυβικών έναντι ποσού 2.750 ευρώ.
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι μείωσε ή εκποίησε τη συμμετοχή του σε δικηγορική εταιρεία που είχε κάνει έναρξη το 2002, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να έχει αυξήσει τη συμμετοχή του σε άλλη δικηγορική εταιρεία, με έτος έναρξης το 2014.
Το... φυσάει και ο Τσακαλώτος
Με αγοραπωλησία μετοχών ασχολήθηκε το 2014 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους περίπου 135.000 ευρώ και ο ίδιος 75.312 ευρώ.
Επίσης φαίνεται να έχει μερίδιο σε έξι κατοικίες και ένα γραφείο.
Εμφανίζει επίσης καταθέσεις σε λίρα Αγγλίας.
Υψηλές καταθέσεις η Γεροβασίλη
Υψηλή οικονομική επιφάνεια έχει και η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς δήλωσε εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ το 2013 και 166.108,16 ευρώ το 2014, καθώς συμμετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα.
Με τον σύζυγό της δηλώνει και ακίνητη περιουσία, όχι εξωφρενικών αξιών πάντως.
Ο... φραγκάτος κ. Σταθάκης και ο... σκαφάτος υπουργός Άμυνας 
Ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των πλουσιοτέρων της κυβέρνησης καθώς, κατάγεται από πλούσια οικογένεια, δήλωσε μόνο τη βουλευτική του αποζημίωση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις καταθέσεις ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εμφάνιζε σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πάντως, με την σύζυγό του εμφανίζει ακίνητη περιουσία 51 ακινήτων.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δηλώνει εισοδήματα 125 χιλιάδες ευρώ, έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα και ένα φουσκωτό σκάφος 8,3 μέτρων. 
Γεμιστά με... χαβιάρι!
Στους πιο πλούσιους υπουργούς μπαίνει και το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Τα εισοδήματα της Θεανούς Φωτίου το 2013 ανήλθαν σε 103.756,22 ευρώ με την ίδια να διαθέτει και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ.
Σε 2 τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST έχει 97.113,15 στερλίνες ενώ σε 8 λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών έχει υπόλοιπο 22.849,77 ευρώ.
Διαθέτει επίσης 10 ακίνητα, εκ των οποίων 7 διαμερίσματα, με το ένα στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει