}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ιδού οι άξιοι συνεχιστές του Γερμανικού ναζισμού.

Ο άνδρας στο εξώφυλλο δεν έχει μάτια, κρατά στο ένα χέρι ένα μαχαίρι γεμάτο αίμα και στο άλλο το κομμένο κεφάλι του αγάλματος της Ελευθερίας. Ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ απεικονίζεται εδώ σαν τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους.
Από χθες το βράδυ το εξώφυλλο προκαλεί συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία. Η εφημερίδα Die Welt είναι πεπεισμένη ότι το εξώφυλλο του Der Spiegel με τον αιμοσταγή Ντ. Τραμπ δεν βλάπτει τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά τη δημοσιογραφία, μιας και επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης δεν είναι
αντικειμενικά, αλλά απλά προβάλλουν προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων. «Όταν επικρίνοντας την έλλειψη μέτρου στον Ντ. Τραμπ, χάνουμε το δικό μας μέτρο, τότε ίσως να βρισκόμαστε πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε στο πνεύμα του λαϊκισμού που ενσαρκώνει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Μέχρι στιγμής στη Γερμανία είναι ελάχιστοι εκείνοι που εκφράζονται υπέρ του εξωφύλλου που επέλεξε το Der Spiegel.
Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε το εξώφυλλο «κακόγουστο», τονίζονται ότι «αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Πρόεδρο Nτ. Τραμπ».
Εν αντιθέσει ο σκιτσογράφος του εξώφυλλου, ο κουβανικής καταγωγής Εντέλ Ροντρίγκες σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, κάνει λόγο για «αποκεφαλισμό της δημοκρατίας και αποκεφαλισμό ενός ιερού συμβόλου» τονίζοντας ότι είναι «συνειδητή η σύνδεση του Προέδρου Τραμπ και του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο εξώφυλλο, μιας και έχουμε να κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις με εξτρεμιστές».

http://ixnos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_88.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει