}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ «ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μετατρέπονται σε ό,τι πιο σκληρό γνώρισε η χώρα στο ζήτημα της συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του χιώτικου Τύπου, τα οποία επιβεβαιώσαμε, δύο μετανάστες που ζούσαν στη Χίο -ο ένας από την Αίγυπτο και ο άλλος από τη Συρία, ηλικίας 28 και 32 ετών αντίστοιχα- έκλεψαν μια βάρκα και προσπάθησαν να επιστρέψουν από τη Χίο στην Τουρκία.
Ενώ οι δύο άνδρες ήταν εν πλω, εντοπίστηκαν από σκάφος της Frontex που περιπολούσε στην περιοχή και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Χίο, για να γίνουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα για την περίπτωσή τους.

Το παράδειγμα αυτό είναι εξαιρετικά διδακτικό, σε μια περίοδο που κατέρρευσαν οι ιδεοληψίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του πρωθυπουργού, που στο ζήτημα αυτό νόμιζαν ότι τα αβγά τα… αλωνίζουν, όπως λέει ο λαός μας.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, η οποία έχει πραγματικά τεράστια σημασία όχι μόνο από πολιτική και κοινωνιολογική άποψη, αλλά ακόμη και από ανθρωπολογική, αφού είδαμε τους ευαίσθητους και ψυχοπονιάρηδες «ιδεολόγους» της Αριστεράς να μεταλλάσσονται και να μετατρέπονται σε ό,τι πιο σκληρό, ανελέητο και συνάμα ανήθικο γνώρισε αυτή η χώρα στο ζήτημα της συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πρώτα ξεκινήσαμε με απίστευτες διαμαρτυρίες, που έφταναν στα όρια της καταγγελίας της Ελλάδας σε ξένες κυβερνήσεις και ξένους οργανισμούς, για απάνθρωπη και παράνομη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να σας θυμίσουμε το ατυχές περιστατικό με το σκάφος του Λιμενικού, όταν στην προσπάθειά του να ρυμουλκήσει ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες, το σκάφος διαλύθηκε και έχασε τη ζωή του ένας από αυτούς. Αυτό το περιστατικό το παρουσίαζαν ως ηθελημένη ανθρωποκτονία, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Να σας θυμίσουμε τις ανεύθυνες καταγγελίες που μιλούσαν για «το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας», την πολιτική των προηγούμενων άκαρδων κυβερνήσεων που «έχτιζαν τείχη και έπνιγαν τους μετανάστες στη θάλασσα», «τις βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών» και άλλα τέτοια. Τότε, η υπεύθυνη τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν αυτή που έχυνε το περισσότερο δηλητήριο, συνοδευόμενο από την κομπορρημοσύνη και την ειρωνεία του... ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, και προανήγγειλε με απίστευτη ελαφρότητα την πολιτική των ανοιχτών συνόρων προς όλους!

Ακολούθησε η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, με ευθύνη του πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα οι 70.000 παράνομες είσοδοι του 2014 να γίνουν 880.000 το 2015. Αυτό θα πει επιτυχία στην πολιτική σου!

Ακόμη και τότε, όταν με αφάνταστη ελαφρότητα εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι συνωστίζονταν στις βάρκες για να περάσουν στον παράδεισο του Τσίπρα και της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και θαλασσοπνίγονταν στα νερά του Αιγαίου, με ψυχραιμία κάποιου που έχει στεγνώσει η ψυχή του, χωρίς να υπολογίζουν πόσο κακό έχουν κάνει σ’ αυτούς τους ανθρώπους, πόσες χιλιάδες παιδιά ώθησαν με τις ανεύθυνες πράξεις τους στην πορνεία, έλεγαν ότι γράφουν Ιστορία, ότι αλλάζουν την Ευρώπη, ότι, ότι...

Μέχρι που ήλθαν οι φράχτες στην Ευρώπη. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και εδώ είχαν επιτυχία στην πολιτική τους, αφού δεν άλλαξαν μόνο την Ευρώπη, στην οποία λόγω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων οι αθρόες ροές μεταναστών ενίσχυσαν τα ευρωσκεπτικιστικά ρεύματα, άλλαξαν όλο τον κόσμο. Κι αυτό γιατί πίσω από την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε. κρύβεται και το Μεταναστευτικό, ενώ έπαιξε ρόλο ακόμη και στην εκλογή Τραμπ!

Και μετά ήλθαν η Μόρια, το Ελληνικό και τα άλλα πραγματικά κολαστήρια, για να «το τερματίσουν» οι σύντροφοι της κυβέρνησης και να ρίχνουν για άλλη μία φορά την ευθύνη στους άλλους, στους δημάρχους, στην τοπική κοινωνία, στον καιρό, αλλά όχι στον εαυτό και στην πολιτική τους!

Τέλος, ήλθαν και οι καταγγελίες -που έκαναν παλαιότερα οι ίδιοι οι ανεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ- για βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.
Οχι, τις καταγγελίες δεν τις έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έκαναν αυτοί μόλις πριν από δυο τρία χρόνια, τις έκανε η Τουρκία. Γι’ αυτό μιλάμε για ανθρωπολογική μετάλλαξη και το σταματάμε εδώ.
Να πάμε στην αρχή, στο περιστατικό με το οποίο ξεκινήσαμε. Γιατί η Frontex δεν εντοπίζει κάθε βάρκα και πλεούμενο που ξεκινά από τις τουρκικές ακτές και δεν εξασφαλίζει τη σύλληψη του πληρώματος μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ειδοποιώντας θεσμικά την τουρκική ακτοφυλακή, για να λυθεί ριζικά το θέμα;
Σάββας Καλεντερίδης
"δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει