}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Το χοντρό πάρτι των κομμάτων με τα δάνεια από τις τράπεζες προκαλεί την ελληνική κοινωνία –Χρωστάνε πολλά χρήματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Στην πατρίδα μας τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έλαβαν από τις τράπεζες τεράστια ποσά «ακάλυπτων δανείων», εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης στην Βουλή .
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας (το κόμμα του οποίου χρωστάει  και αυτό)
δήλωσε στην βουλή  ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από όλα αυτά τα δάνεια τα οποία ισχύουν Σε μια ακρόαση με κύριο θέμα την έκβαση των αποτελεσμάτων   της εξεταστικής επιτροπής για τα χρέη των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης η αντιπαράθεση φούντωσε επικίνδυνα. Η ακροαματική διαδικασία κράτησε  για περισσότερο από 10 ώρες ενώ οι διαξιφισμοί και οι αντιπαραθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη .

Σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή, τα  περισσότερα δάνεια έλαβε η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και το  ΠΑΣΟΚ με ποσά που αποτελούν πρόκληση για την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έφαγαν» μόνο από τις τράπεζες  400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα δάνεια που έχουν εκδοθεί με την εγγύηση  μελλοντικών κρατικών ενισχύσεων. Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε όμως τι εγγυήσεις έδωσαν τα κόμματα για αυτά τα υπέρογκα χρήματα» είπε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρωστάνε  σε τραπεζικά ιδρύματα 1.300.000.000. ευρώ.
«Τα περισσότερα αφορούν τον εκδοτικό όμιλο ΔΟΛ  (Σταύρου Ψυχάρη, εκδότης της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας, ο οποίος απειλείται με χρεοκοπία ), ο επικεφαλής του οποίου  είπε στους ανακριτές ότι τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν  στο πλαίσιο του «αέρα», συνέχισε ο  Τσίπρας .
«Αυτά τα χρέη δεν πρέπει να τα γνωρίζουν  μόνο οι  πολίτες, αλλά να τα κατοχυρώσει η δικαιοσύνη, και να καθορίσει την ποινική ευθύνη των πολιτικών», συνέχισε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, στον κατάλογο των πολιτικών κομμάτων που έχουν πάρει  χρήματα από  τράπεζες είναι και ό ίδιος  ο  Τσίπρας και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ. το χρέος του οποίου είναι 8.000.000 ευρώ.
Τώρα ο κ.Τσίπρας κουνάει το δάκτυλο στους επικεφαλείς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , αλλά σε λίγα χρόνια το κόμμα του θα είναι στην ίδια ακριβώς θέση με τα δύο αυτά κόμματα από πλευράς οικονομικών ανοιγμάτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του «ποταμιού», ο Τσίπρας απέστειλε επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2010 με  αίτημα να διευθετηθεί  το θέμα με το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ , εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών κριτηρίων.
Ο Θεοδωράκης είπε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες  ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι μέτοχοι των εταιρειών που λαμβάνουν κυβερνητικές  συμβάσεις έργων και προμηθειών.
Η φούσκα έσκασε, και πολλές ομάδες συμφερόντων βρέθηκαν εκτός νυμφώνος  και αυτό είναι μόνο η αρχή , διότι δεν πρέπει να αλλάξουν μόνο τα κόμματα που κυβερνούν αλλά το σύστημα που εκτρέφει αυτή την κατάσταση.
Χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατικές διαδικασίες ,πραγματικές διαδικασίες από εκλεγμένους αντιπροσώπους δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, και το μόνο που θα αλλάξει θα είναι το ονόματα  των κομμάτων που κυβερνούν…τίποτε άλλο .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει