}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

FT: Η Rotschild θα είναι ο νέος σύμβουλος της Ελλάδας για το χρέος


Για συμφωνία Ελλάδος – Rothschild όπου η επενδυτική τράπεζα θα αναλάβει σύμβουλος έκδοσης ομολόγων (παίρνοντας την θέση της Lazard) κάνουν λόγο οι Financial Times, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να τελειώσει τις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν τον ορισμό της Rotschild πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου το οποίο και έχει χαρακτηρισθεί ως η τελευταία προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκλογές στις χώρες τους.
Αν η Ελλάδα δεν πάρει φρέσκο χρήμα από τους δανειστές, δεν θα μπορέσει να κάνει τις πληρωμές των 7 δις αυτό τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το σχέδιο η Rotschild θα παρέχει συμβουλές σχετικά με το ζήτημα του χρέους, θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θα βοηθήσει την ελλάδα να βγει στις αγορές ομολόγων.
Η Rotschild αναμένεται να πάρει μπόνους αν η Ελλάδα βγει στις αγορές, είπαν στους FT άτομα με γνώση του θέματος. Η συμμετοχή της Lazard στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 – τότε ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία – έδωσε κέρδη στην τράπεζα 25 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Αθήνα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει