}
Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

L'Oreal και Ρότσιλντ επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με τον Τσίπρα στο Παρίσι

Στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L' Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rotschild, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισσαβόνα, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, όπου είχε και τις παραπάνω επαφές,
γεγονός που ξεσήκωσε πολιτική κόντρα, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, ότι πήγε στη γαλλική πρωτεύουσα για διακοπές.


Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επιβεβαιώνοντας τις επενδυτικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, λύνει το «μυστήριο» γύρω από το επίμαχο ταξίδι, αναφέροντας παράλληλα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για αυτό αλλά και στις προοπτικές μιας επένδυσης από το γαλλικό κολοσσό στη χώρα μας.

Το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής:

«''Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα''. Το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα ανεπίσιμο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο. Και είναι η φύση της επένδυσης της L'Oreal που ιντριγκάρει. Αυτό, στην πραγματικότητα είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Η L'Oreal επιβεβαιώνει μία συνάντηση στο Παρίσι ανάμεσα στον CEO Ζαν Πολ Αγκόν, ο οποίος μιλά τέλεια ελληνικά και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά διευκρινίζει ότι ήταν «ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν».

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Σύμφωνα με κάποιους, ο γαλλικός όμιλος μπορεί να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L' Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης με εκπροσώπους της Ρότσιλντ, όπως επιβεβαίωσε η επενδυτική τράπεζα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Θράκη μας Κινδυνεύει

Η Θράκη μας Κινδυνεύει